De Loep

Loepjury: engelen en masochisten?

CC 1.0 Metropolitan Base of an Altar Cross with Reading Angels Sitting on Dragons and Standing Church Fathers

Jurylid zijn van De Loep, dat lijkt een roeping voor engelen en masochisten. Uren, uren en nog eens uren staken de negen leden van de Loepjury ook voor de editie 2017 weer in het lezen, bekijken, beluisteren en beoordelen van de 122 inzendingen. Maar ze vonden het een feestje, getuige de drie interviewtjes die we met Loepjuryleden maakten voor loep.vvoj.org. Lees zelf maar.

 

Enzo van Steenbergen: ‘Bij de kerstboom zat ik al te lezen!’

 

 

Ides Debruyne: ‘Het gaat de goede kant op met de Vlaamse onderzoeksjournalistiek

 

 

 

Kees van den Bosch: ‘Ik was vooral aangenaam verrast over hoe mooi verhalen verteld worden.’

Gerelateerde artikelen

Onder leiding van Follow the Money publiceerden in totaal elf (onderzoeks)redacties uit zeven Europese landen onder de noemer China Science Investigation meerdere artikelen en uitzendingen. In Nederland waren dat RTL Nieuws en FTM, in Vlaanderen De Tijd. Het onderzoek gaat over kennisveiligheid in verschillende Europese landen.

De zesdelige podcastserie onderzoekt hoe de Golfstaten de macht grijpen in de voetbalwereld. In 2010 kreeg Qatar tot verrassing van velen het WK toegewezen. Sindsdien is het land uitgegroeid tot een van de machtigste landen in de grootste sport ter wereld, op de voet gevolgd door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk