De Loep

Loepjury: engelen en masochisten?

CC 1.0 Metropolitan Base of an Altar Cross with Reading Angels Sitting on Dragons and Standing Church Fathers

Jurylid zijn van De Loep, dat lijkt een roeping voor engelen en masochisten. Uren, uren en nog eens uren staken de negen leden van de Loepjury ook voor de editie 2017 weer in het lezen, bekijken, beluisteren en beoordelen van de 122 inzendingen. Maar ze vonden het een feestje, getuige de drie interviewtjes die we met Loepjuryleden maakten voor loep.vvoj.org. Lees zelf maar.

 

Enzo van Steenbergen: ‘Bij de kerstboom zat ik al te lezen!’

 

 

Ides Debruyne: ‘Het gaat de goede kant op met de Vlaamse onderzoeksjournalistiek

 

 

 

Kees van den Bosch: ‘Ik was vooral aangenaam verrast over hoe mooi verhalen verteld worden.’

Gerelateerde artikelen

“Een ideale plek voor mensen die niet gevonden willen worden” gaat over de opkomst en ondergang van De Hertenwei, een familiecamping in de periferie van het Brabantse dorpje Lage Mierde. In de jaren zeventig en tachtig was De Hertenwei een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders uit onder meer Rotterdam, wat de camping een “goudmijn” maakte voor de toenmalige eigenaren en ondernemers uit het dorp.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk