Doorgaan waar anderen ophouden is het thema van #LROJ18. Want in een wereld van spin, nepnieuws en snelle meningen is diepgravende, kritische en onafhankelijke journalistiek een noodzakelijk tegengif. Kom zaterdag 21 april naar de alweer achtste VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek. Tijdens #LROJ18 leer je nieuwe technieken en vaardigheden en doe je nieuwe, nuttige contacten op.

De opening keynote komt van schrijver en journalist Joris van Casteren. Hij maakte naam  met bijzondere reconstructies zoals Het been in de IJssel. Grondig onderzoek en een boeiend verhaal vertellen gaan heel goed samen, Joris laat je zien je hoe je dat aanpakt.

De organiserende werkgroep is ook blij en trots dat zij Eric Smit van Follow the Money mag verwelkomen bij de trainers. Met collega Kim van Keken werd Journalist van het Jaar 2017, na hun onthullingen over de onfrisse zakenpraktijken van de (inmiddels ex-) VVD-voorzitter Henry Keizer. Ze zijn tevens genomineerd voor de VVOJ onderzoeksprijs De Loep 2017.

Ook de andere trainers die aan #LROJ18 meewerken, hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Je ontmoet:

#LROJ18 biedt je natuurlijk ook volop gelegenheid kennis te maken met nieuwe collega’s en zo je netwerk uit te breiden. Een prima lunch en een afsluitende borrel zijn inbegrepen. #LROJ18 is al met al een must voor de journalist die meer wil bereiken en lokale en regionale journalistiek serieus neemt. Geef je snel op, want het aantal plaatsen is beperkt.

WANNEER zaterdag 21 april 2018, van 09:00 tot 17:00 uur
WAAR Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Uithof Utrecht.
PRIJS €30 voor VVOJ-leden, €35 voor niet-leden. Inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel

#LROJ18 is toegankelijk voor journalisten die (freelance) werken voor lokale en regionale media, al dan niet betaald. Inschrijving geschiedt op individuele basis. Bij grote toeloop kan de afvaardiging per redactie worden beperkt tot twee redacteuren. De VVOJ neemt daarover dan contact op met de redactie.

Meteen inschrijven? Dan kan met het formulier hieronder.

Graag tot ziens op 21 april in Utrecht!

[gravityform id=”45″ title=”true” description=”true”]