Training

Bescherm jezelf als journalist, online én offline

http://www.atlantictraining.com

Een training waar je letterlijk beter beschermd uit komt. Die krijg je van Kwinten Rummens, op 26 februari bij Thomas More Hogeschool in Mechelen. Schrijf snel in, om de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Journalisten zijn wel degelijk doelwit van hackers en het wordt tijd dat ze zich daar bewust van worden. Welke sporen laat je eigenlijk na als je online gaat? En hoe kun je dat voorkomen? Kwinten Rummens dacht een jaar geleden nog dat dit ‘moeilijk’ en ‘saai’ was, maar inmiddels weet hij beter. In deze training legt hij je uit waar je op moet letten en welke tools er zijn om jezelf beter te beschermen. Dat is niet alleen veiliger, het zal ook écht helpen bij je (speur)werk als journalist.

Rummens over zijn werk: “SecuroJourno biedt journalisten een opleiding aan in hoe ze zichzelf en 
anonieme bronnen moeten beschermen. Dit zowel online als offline. In een 
leerzame workshop leggen we eerst de gevaren uit die er wel degelijk 
zijn voor journalisten. Daarnaast gaan we ook praktisch te werk en
 zetten we de gegeven tips meteen om in de praktijk. We installeren 
verschillende apps en tools voor een veiligere communicatie tussen 
journalisten en bronnen.”

KwintenRummensTwitter

Kwinten Rummens (25) is freelance journalist. Hij werkte o.a. al voor
 Apache, MO*, Vranckx en De Nomaden en Radio 2. Hij heeft een grote 
interesse in technologie, privacy en persvrijheid. Rummens behaalde een bachelor
 journalistiek en een postgraduaat Internationale Research Journalistiek 
aan Thomas More Mechelen.

Training Bescherm jezelf als journalist – online én offline
maandag 26 februari van 19.00 tot 22.00 uur

Thomas More Mechelen – Campus De Vest
60 Zandpoortvest, 2800 Mechelen, België

De trainingsavonden bij Thomas More Hogeschool in Mechelen zijn een initiatief van de VVOJ, in samenwerking met de Coöperatie.

[gravityform id=”39″ title=”true” description=”true”]

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk