#VVOJ17

Update #VVOJ17: Eelco Bosch van Rosenthal springt in voor Arjen van der Horst

#vvoj17 hoofdbeeld

Een last minute aanpassing in het #VVOJ-programma. NOS-correspondent Arjen van der Horst heeft na veel wikken en wegen besloten in Washington te blijven. Eelco Bosch van Rostenhaal neemt zijn plek op #VVOJ17 in.

Never a dull moment als je de Amerikaanse politiek verslaat met Donald Trump aan het hoofd van de regering. Nu de ontwikkelingen zo over elkaar heen buitelen, wil Arjen van der Horst op zijn post blijven.

Gelukking hebben we Eelco Bosch van Rosenthal bereid gevonden in te springen. Hij was zeer onlangs nog in de VS om daar voor Nieuwsuur de stemming te peilen, bijna een jaar na de verkiezing van Trump. Bij de opening van #VVOJ17 praat hij ons bij en introduceert hij zijn Amerikaanse collega’s, James S. Henry en Ryan Lizza.

Het volledige programma van #VVOJ17 en alle praktische informatie vind je op conferentie.vvoj.org.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk