In Memoriam, Nieuws

Daphne Caruana Galizia 1964 – 2017

Daphne Caruana Galizia - de Groene

We weten het wel: een onderzoeksjournalist die wordt vermoord, dat is helaas amper nieuws in een land als Mexico, waar dit jaar al meerdere journalisten zijn omgebracht.

Maar nu zijn we ook in Europa opnieuw geconfronteerd met een brute moord op een collega. Op Malta nota bene. Voor de Groene Amsterdammer schreef Irene van der Linde een mooi stuk over Daphne Caruana Galizia, onvermoeibaar reporter van corruptieschandalen en maffiapraktijken.

 

Als onderzoeksjournaliste berichtte ze jarenlang over corrupte politici, witwaspraktijken en banden tussen de maffia en de gokindustrie op Malta. Daphne Caruana Galizia, de ‘one-woman WikiLeaks’, moest het met de dood bekopen. Lees hele artikel…

 

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk