In Memoriam, Nieuws

Daphne Caruana Galizia 1964 – 2017

Daphne Caruana Galizia - de Groene

We weten het wel: een onderzoeksjournalist die wordt vermoord, dat is helaas amper nieuws in een land als Mexico, waar dit jaar al meerdere journalisten zijn omgebracht.

Maar nu zijn we ook in Europa opnieuw geconfronteerd met een brute moord op een collega. Op Malta nota bene. Voor de Groene Amsterdammer schreef Irene van der Linde een mooi stuk over Daphne Caruana Galizia, onvermoeibaar reporter van corruptieschandalen en maffiapraktijken.

 

Als onderzoeksjournaliste berichtte ze jarenlang over corrupte politici, witwaspraktijken en banden tussen de maffia en de gokindustrie op Malta. Daphne Caruana Galizia, de ‘one-woman WikiLeaks’, moest het met de dood bekopen. Lees hele artikel…

 

Gerelateerde artikelen

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk