#VVOJ17

Nieuw: Computer Assisted Kroeglopen (CAK)

CAK

Nieuw in Nederland: Computer Assisted Kroeglopen. CAK  is een innovatie van VVOJ-lid Sjors van Beek, zijn digitale handreiking aan de bezoekers van de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2017, op 3 en 4 november in Maastricht. De handleiding beoogt het zwaarste onderdeel van #VVOJ17 te verlichten: de traditionele kroegentocht in de nacht van vrijdag op zaterdag.

‘Maastricht, de stad met de grootste kroegdichtheid van Nederland. Dan kan een korte rondleiding door een lokaal VVOJ-lid wellicht geen kwaad’, schrijft Tegelwinnaar en Maastrichtkenner Sjors van Beek. ‘Zodat ook de late avonduren efficiënt kunnen worden benut en niet verloren gaan aan heilloze, doelloze, drankloze dwaaltochten door verlaten straten en stegen. Met meteen een disclaimer. De handleiding is bepaald niet volledig én flink gekleurd door persoonlijke voorkeur. Maar iets is beter dan niets.’

Van Beeks rondleiding begint vanzelfsprekend bij het conferentiehotel De L’Empereur, waar de conferentiegangers vrijdagavond op stoom kunnen raken tijdens het conferentiediner met VVOJ’s All American Pub Quiz Night. De ouverture van CAK Maastricht voert door stadsdeel Wyck naar de Servaasbrug. ‘En dan begint het pas echt. Terug naar de oude brug, de Maas oversteken, naar de Maastrichtse binnenstad. Daar heeft de kroegtijger zoveel keus dat een logisch rondje nauwelijks is te bedenken.’

Lees de hele handleiding op onze speciale conferentiesite.

Gerelateerde artikelen

Het was huge, op 3 en 4 november in Maastricht. Veel, heel veel dank aan onze sponsors en de vrijwilligers die hebben geholpen om van #VVOJ17 een succes te maken.
Dankzij de prachtige technische faciliteiten van de School of Business and Economics van de Maastricht University konden we de opening van de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2017 livestreamen. En dus is er nu ook een opname van, met de keynote speeches van Ryan Lizza en James S. Henry. Enjoy!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk