#VVOJ17, Conferentie

Sprekers van formaat op #VVOJ17

speakers

Het programma van de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2017 staat stevig in de steigers. Laatste toevoeging aan de line-up: de Amerikaanse econoom, jurist en onderzoeksjournalist James S. Henry.

Met James S. Henry halen we een spreker van formaat naar #VVOJ17. Een kenner ook, bij uitstek, van het dubieuze internationale zakenweb van Donald Trump. Samen met NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal vult Henry het openingsprogramma op vrijdag 3 november in Maastricht. Zijn boodschap: stop met focussen op Donald Trump als kwade genius. Erken medeverantwoordelijkheid voor de ontwikkelingen. En ga aan de slag met de lessons learned.

Bas Haan

Een andere toezegging om blij van te worden, is die van Nieuwsuurcollega Bas Haan. Hij zal de tweede editie schrijven van het VVOJ Essay, dat tijdens #VVOJ17 wordt gepubliceerd. Afgaande op zijn werk kan het niet anders of dit wordt een vlammend betoog.

Greg Shapiro

Ook verheugen we ons nu al enorm op de All American Muckraking Pub Quiz  waarmee het conferentiediner op vrijdagavond zal worden opgeluisterd. Your host for the evening: stand-upcomedian Greg Shapiro (ja, onder veel meer ook de man van de stem in dit filmpje).

Conferentiesite

Het programma vind je op onze speciale conferentiesite. Graag tot ziens op 3 en 4 november  in Maastricht, waar de conferentiegangers overigens ook zijn uitgenodigd om vrijdag aan het einde van de dag te komen borrelen bij de burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Haar toespraak wordt er één om naar uit te kijken, getuige de manier waarop ze bij het laatste carnaval in Maastricht de sleutel overdroeg, met deze oproep aan Donald Trump:

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk