#VVOJ17

#VVOJ17: waar we zitten, eten en slapen

Maastricht_-_rijksmonument_506629_-_Bouillonstraat_1_-_Oud_Gouvernement

Maastricht. Dat wordt op 3 en 4 november de pleisterplaats van de #VVOJ17. Voor 15 september je kaartje boeken levert interessante kortingen op. Maar dan wil je natuurlijk weten waar we zitten en welke hotels daar in de buurt zijn.

In Maastricht wacht ons een gastvrij onthaal op twee faculteiten van de Universiteit Maastricht. Verder hebben we de beschikking over het zalencomplex van hotel L’Empereur. Hieronder alvast een kort overzicht van de locaties en overnachtingsmogelijkheden. Meer gedetailleerde informatie met routebeschrijvingen volgt in de komende weken. Alle informatie hieronder staat natuurlijk ook op de speciale #VVOJ17-conferentiesite.

Franz Palmzaal

Voor het openingsprogramma van #VVOJ17 stelt de Universiteit Maastricht één van zijn mooiste onderkomens beschikbaar: de Franz Palmzaal in de School of Business and Economics aan de Tongersestraat.

L’Empereur

’s Middags kunnen we helaas niet terecht in de universiteitsgebouwen omdat daar dan allerlei lessen worden gegeven die zich niet laten verplaatsen. Maar dankzij een bijdrage van de Stichting SOM hebben we voor de vrijdagmiddag een zalencomplex kunnen huren in in hotel L’Empereur, recht tegenover het Centraal Station van Maastricht. Daar lunchen we ook en ’s avonds is in L’Empereur het feestelijke diner. Na het diner kun je kiezen of je in het uitgaanscentrum op de oostelijke Maasoever blijft, of toch liever Sint Servaasbrug oversteekt om het nachtleven van de oude binnenstad in te duiken.

Rechtenfaculteit

Op zaterdag hebben we de hele dag de rechtenfaculteit tot onze beschikking. Deze faculteit huist in het voormalige Gouvernementsgebouw, nu een rijksmonument, in de Bouillonstraat. Het U-vormige gebouwencomplex werd in 1930 opgetrokken om een al bestaande tuin. De sfeer is historisch, de faciliteiten zijn ultramodern.

Overnachten in Maastricht

De L’Empereur wordt ook het conferentiehotel voor #VVO17, waar de sprekers en trainers verblijven en waar conferentiegangers een kamer kunnen boeken met een aangename korting. Alle informatie daarover en een greep uit de rest van het hotelaanbod in Maastricht vind je onder de knop ‘Praktische informatie’ op de conferentiesite.

 

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk