#VVOJ17, Conferentie

Conferentie 2017: we gaan naar Maastricht

Maastricht. Dat wordt op 3 en 4 november de pleisterplaats van  VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2017. Save the date!

Het was Bjorn Oostra, adjunct-hoofdredacteur van De Limburger, die vorig jaar tijdens de conferentie in Leuven voorstelde de volgende editie in de hoofdstad van zijn provincie te laten plaatsvinden. In de stad aan de Maas wacht de VVOJ in het eerste weekeinde van november een gastvrij onthaal op de Universiteit Maastricht.

Inmiddels is een nieuwe conferentiewerkgroep gevormd, die zich buigt over de programmering van #VVOJ17. De eerste uitnodigingen aan sprekers zijn onderweg, het motto voor de conferentie wordt volgende week vastgesteld. De thematiek zal nauw aansluiten bij de uitdagingen waarvoor (onderzoeks)journalisten zich gesteld zien in deze tijd van nieuwsbubbels, groeiend populisme, nepnieuws, alternatieve feiten, agitprop en andere, al dan niet doelbewuste framing.

Al het nieuws over de conferentie wordt de komende maanden verzameld op de conferentiepagina.
Het programma op hoofdlijnen zal in de loop van juli worden bekendgemaakt, de inschrijving gaat in augustus open, met een extra interessante vroegboekkorting. Daarover en over veel andere conferentiezaken later meer.

 

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk