Nieuws

Vier VVOJ’ers dingen mee naar onderzoeks-Tegel

De Tegel

Vier VVOJ-leden zijn genomineerd voor een Tegel: Sjors van Beek, Huub Jaspers, Huib Modderkolk en Berna van Vilsteren. Op 18 april wordt het bij de prijsuitreiking in de categorie Onderzoek hoe dan ook een VVOJ-feestje 🙂

De nominaties in de categorie Onderzoek werden dinsdag 7 maart bekendgemaakt. Het zijn:

• Sjors van Beek, met een serie artikelen in De Limburger over uitbuiting van personeel bij Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV.

• Huub Jaspers en Berna van Vilsteren, met de reportage De Lange Arm van Turkije, die zij maakten voor Argos Radio.

• Ton Kreling en Huib Modderkolk, met ‘Continu Beveiligd, het effect op Wilders en op de Overheid’ voor de Volkskrant.

Modderkolk is. samen Maud Elfting, ook genomineerd in de categorie Interviews, voor hun portret van de ontspoorde PVV-woordvoerder Michael Heemels: Van Golden boy tot totall loss. Dit verhaal is, met een toelichting van de makers, terug te lezen in het onlangs gepubliceerde digitale jaarboek Meestervertellers van de Stichting Verhalende Journalistiek.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk