Nieuws

Vier VVOJ’ers dingen mee naar onderzoeks-Tegel

De Tegel

Vier VVOJ-leden zijn genomineerd voor een Tegel: Sjors van Beek, Huub Jaspers, Huib Modderkolk en Berna van Vilsteren. Op 18 april wordt het bij de prijsuitreiking in de categorie Onderzoek hoe dan ook een VVOJ-feestje 🙂

De nominaties in de categorie Onderzoek werden dinsdag 7 maart bekendgemaakt. Het zijn:

• Sjors van Beek, met een serie artikelen in De Limburger over uitbuiting van personeel bij Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV.

• Huub Jaspers en Berna van Vilsteren, met de reportage De Lange Arm van Turkije, die zij maakten voor Argos Radio.

• Ton Kreling en Huib Modderkolk, met ‘Continu Beveiligd, het effect op Wilders en op de Overheid’ voor de Volkskrant.

Modderkolk is. samen Maud Elfting, ook genomineerd in de categorie Interviews, voor hun portret van de ontspoorde PVV-woordvoerder Michael Heemels: Van Golden boy tot totall loss. Dit verhaal is, met een toelichting van de makers, terug te lezen in het onlangs gepubliceerde digitale jaarboek Meestervertellers van de Stichting Verhalende Journalistiek.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk