Nieuws

Vier VVOJ’ers dingen mee naar onderzoeks-Tegel

De Tegel

Vier VVOJ-leden zijn genomineerd voor een Tegel: Sjors van Beek, Huub Jaspers, Huib Modderkolk en Berna van Vilsteren. Op 18 april wordt het bij de prijsuitreiking in de categorie Onderzoek hoe dan ook een VVOJ-feestje 🙂

De nominaties in de categorie Onderzoek werden dinsdag 7 maart bekendgemaakt. Het zijn:

• Sjors van Beek, met een serie artikelen in De Limburger over uitbuiting van personeel bij Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV.

• Huub Jaspers en Berna van Vilsteren, met de reportage De Lange Arm van Turkije, die zij maakten voor Argos Radio.

• Ton Kreling en Huib Modderkolk, met ‘Continu Beveiligd, het effect op Wilders en op de Overheid’ voor de Volkskrant.

Modderkolk is. samen Maud Elfting, ook genomineerd in de categorie Interviews, voor hun portret van de ontspoorde PVV-woordvoerder Michael Heemels: Van Golden boy tot totall loss. Dit verhaal is, met een toelichting van de makers, terug te lezen in het onlangs gepubliceerde digitale jaarboek Meestervertellers van de Stichting Verhalende Journalistiek.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk