Nieuws

Masterstudent doet onderzoek bij VVOJ

Dirck de Kleer

Op het VVOJ-kantoor is Dirck de Kleer aangeschoven, als stagiair. Voor zijn masterthesis onderzoekt hij samenwerking tussen onderzoeksjournalisten. Voor de VVOJ brengt hij onderzoeksjournalistiek in de regio in kaart.

We vroegen Dirck zichzelf even voor te stellen. Komt-ie:

Mijn naam is Dirck de Kleer. Ik ben een masterstudent Media & Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een grote interesse in onderzoeksjournalistiek. Zo ben ik ook terechtgekomen bij de VVOJ.

Parallel aan mijn masterthesis loop ik hier één dag in de week stage, waarbij ik me toeleg op het in kaart brengen van regionale onderzoeksjournalistiek.

Mijn masterthesis richt zich op het gebruik van big data in de onderzoeksjournalistiek. Ik onderzoek wat de implicaties zijn van big data voor de samenwerkingsverbanden van onderzoeksjournalisten.

‘Laat big data spreken’

Dirck schreef ook mee aan het onlangs gepubliceerde artikel ‘Laat big data spreken in het publieke belang‘.

Voor zijn masteronderzoek zal hij onderzoeksjournalisten in Nederland interviewen. Een weerslag hiervan zal terug te vinden zijn op de VVOJ-website. Ook zal Dirck hier meer publiceren over zijn regionale inventarisatie.

Tips voor Dirck? Of een vraag? Stuur hem een e-mail.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk