Nieuws

Masterstudent doet onderzoek bij VVOJ

Dirck de Kleer

Op het VVOJ-kantoor is Dirck de Kleer aangeschoven, als stagiair. Voor zijn masterthesis onderzoekt hij samenwerking tussen onderzoeksjournalisten. Voor de VVOJ brengt hij onderzoeksjournalistiek in de regio in kaart.

We vroegen Dirck zichzelf even voor te stellen. Komt-ie:

Mijn naam is Dirck de Kleer. Ik ben een masterstudent Media & Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een grote interesse in onderzoeksjournalistiek. Zo ben ik ook terechtgekomen bij de VVOJ.

Parallel aan mijn masterthesis loop ik hier één dag in de week stage, waarbij ik me toeleg op het in kaart brengen van regionale onderzoeksjournalistiek.

Mijn masterthesis richt zich op het gebruik van big data in de onderzoeksjournalistiek. Ik onderzoek wat de implicaties zijn van big data voor de samenwerkingsverbanden van onderzoeksjournalisten.

‘Laat big data spreken’

Dirck schreef ook mee aan het onlangs gepubliceerde artikel ‘Laat big data spreken in het publieke belang‘.

Voor zijn masteronderzoek zal hij onderzoeksjournalisten in Nederland interviewen. Een weerslag hiervan zal terug te vinden zijn op de VVOJ-website. Ook zal Dirck hier meer publiceren over zijn regionale inventarisatie.

Tips voor Dirck? Of een vraag? Stuur hem een e-mail.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk