Nieuws, VVOJ Vereniging

LexisNexis met korting – ook internationaal

LexisAuteursbondVVOJ-1024x682

Net zoals vorig jaar kunnen VVOJ-leden met korting toegang krijgen tot het online nieuwsarchief van LexisNexis.  Het gaat om twee soorten abonnementen, waarvan één ook toegang biedt tot buitenlandse titels.

Intekenen is mogelijk dankzij afspraken met onze huisbaas, de Auteursbond (voorheen Vereniging van Schrijvers en Vertalers). De bond sloot in het voorjaar van 2016 een samenwerkingsovereenkomst met LexisNexis over de toegang tot het online nieuwsarchief.

Het betrof een pilot met toegang tot bijna alle artikelen van Nederlandstalige kranten, tijdschriften en nieuwssites. Het archief beslaat dertig jaar en wordt  dagelijks aangevuld.

De pilot is nu omgezet naar een vaste service van de Auteursbond. Op veler verzoek is er een abonnement inclusief buitenlandse titels aan toegevoegd. VVOJ-leden kunnen ook nu weer intekenen op de LexisNexisdeal via de afdeling Freelance Journalisten (voorheen Freelancers Associatie) van de Auteursbond.

Je gaat het abonnement aan voor minimaal een jaar vanaf de eerste betaling. Na het eerste jaar is het per maand opzegbaar. Toegang tot regionaal en nationaal nieuws kost je gedurende 2017 €6,50 per maand (ex. btw). Vanaf januari 2018 wordt dit €6,67 per maand. Wil je ook toegang tot internationaal nieuws, dan betaal je €12,50 per maand (ex. btw). Dit tarief blijft in 2018 ongewijzigd.

Zo meld je je aan

Belangstelling? Stuur een mailtje naar het bureau van de Auteursbond. Vermeld in de onderwerpregel ‘VVOJ LexisNexis’. Nadat de Auteursbond bij ons heeft gecheckt of je inderdaad VVOJ-lid bent, krijg je een gastinlog voor de website van de afdeling Freelance Journalisten, waarop je kunt doorklikken naar de omgeving van LexisNexis. Daar meld je je zelf aan voor het abonnement ‘Nederlandse nieuws’ of ‘Nederlands + Internationaal nieuws’. Je betaalt via Ideal, waarna je meteen toegang krijgt tot het nieuwsarchief van LexisNexis.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk