Maak het verschil! Dat is het thema van de VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2017, zaterdag 8 april op de Uithof in Utrecht. Er zijn nog plaatsen, maar wacht vooral niet te lang met inschrijven!

post-truth politics en alternatieve feiten is het belang van onafhankelijke en diepgravende journalistiek groter dan ooit. Juist ook in de regio, waar kwaliteitsjournalistiek in de voorbije decennia behoorlijk terrein heeft moeten prijsgeven.

Gelukkig dienen zich te midden van de vele reorganisaties en ontslaggolven hoopgevende nieuwe initiatieven aan. Regionale titels investeren in onderzoeksjournalistiek, omdat zij het belang ervan inzien. De VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2017 (#LROJ17) staat in het teken van dit nieuwe enthousiasme. Zo komt keynotespreker Bjorn Oostra vertellen waarom zijn krant, De Limburger, een zware onderzoeksredactie heeft opgetuigd en wat dat oplevert. Tegels lichten in de regio? Ja, dat kan!

Na de opening volgt een rijk aanbod van hands-on trainingen door ervaren journalisten en professionals:

Ook nieuwsgierig naar deze en andere concrete voorbeelden van journalistiek die het verschil maakt? Kom dan naar #LROJ17.

WANNEER zaterdag 8 april 2017, van 09:00 tot 17:00 uur.

WAAR Faculteit Educatie Hogeschool Utrecht, Padualaan 97, Uithof Utrecht.

PRIJS €35, inclusief koffie/thee, lunch en afsluitende borrel.

VOOR WIE Deze trainingsdag is toegankelijk voor journalisten die werken bij, of voor lokale en regionale media. Inschrijving geschiedt op individuele basis. Bij grote toeloop kan de afvaardiging per redactie worden beperkt tot twee redacteuren. De VVOJ neemt daarover dan contact op met de redactie.

Meteen inschrijven? Dan kan met het formulier hieronder.

Graag tot ziens op 8 april in Utrecht!

[gravityform id=”28″ title=”true” description=”true”]