Nieuws

Nominatieronde van European Press Prize is geopend

unnamed

De nominatieronde van de European Press Prize is geopend. Er zijn vier categorieën, waaronder The Investigative Reporting Award.

Vorig jaar won een Franse productie over de verkrachtingscultuur in Congo. Onder de genomineerden zaten onder anderen Swiss Leaks en het FIFA-schandaal.

De nominatieronde is open tot 16 december. De producties moeten na 1 december 2015 gepubliceerd zijn om mee te mogen doen. De schrijver moet in Europa wonen of voor een Europees medium werken.

Hier kun je meer lezen over het voordragen van producties.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk