Conferentie, vvoj2016

#VVOJ16: programma staat online

schermafdruk-2016-10-28-16-25-54

Het programma van de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2016 staat online. Nog drie weken en dan gaat het los in Leuven. Nog niet ingeschreven? Dan wordt het nu hoog tijd.

Op de conferentiepagina vind je  webapplicatie Sched, waarmee het ook op tablets en smartphones prettig zappen is door de bijna veertig panelgesprekken, lezingen, trainingen en presentaties.

Daarbij biedt Sched de mogelijkheid alvast een programma samen te stellen met persoonlijke favorieten. Handig, want ook dit jaar geldt in alle zalen: vol is vol. Vooraf uitzoeken waar je in elk geval naartoe wilt, kan dus geen kwaad.

Aan de sprekers die we hier al eerder meldden, is inmiddels een behoorlijke rij toegevoegd. Het Databootcamp krijgt een nieuwe invullling, op de zaterdagochtend. Wie die dag liever rustig begint, is welkom bij de inloopbrunch met doorlopende talkshow.

Liever nu meteen inschrijven, omdat je toch al dagen van plan was? Dat kan heel gemakkelijk door het formulier hieronder in te vullen.

[gravityform id=”27″ title=”true” description=”true”]

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk