Conferentie, vvoj2016

#VVOJ16 op zaterdag: rustig wakker worden

koffie

De tweede dag van de conferentie beginnen we rustig aan. Dat is namelijk wel zo prettig voor wie vrijdagavond in het Leuvense nachtleven is gedoken. Dit jaar dus geen training bronnenverificatie om 09:00 uur, maar ontspannen op gang komen met een inloopbrunch en een talkshow.

Vergeet het ontbijt in je hotel en wandel meteen na de ochtenddouche naar de campus Sociale Wetenschappen. Daar staat vanaf 09:30 uur een brunch klaar, er is een informatiemarkt en Nico Haasbroek verzorgt er van 09:45 tot 11:15 uur een doorlopende en afwisselende talkshow.

Voor VVOJ-leden is Haasbroek een bekend gezicht, als host van VVOJ-cafés en van de Mediacafés in samenwerking met De Buren, in Gent en Amsterdam. Bij de koffie, thee, croissantjes et cetera neemt Haasbroek deze ochtend met een breed palet van conferentiegangers allerlei (onderzoeks)journalistieke zaken door. De actualiteit van de week, napraten met  Loepwinnaars, aandacht voor mooie projecten die nét niet meer in het conferentieprogramma pasten en nog veel meer. Wil je zelf een onderwerp aankaarten? Meld het aan Nico via deze e-maillink.

Live
Vind je 09:30 uur op de conferentie alsnog te vroeg om uit je hotelbed te rollen? Of kun je niet naar Leuven komen? Volg dan de livestream. Meer informatie hierover volgt in de directe aanloop tot en tijdens de conferentie.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk