Conferentie, vvoj2016

Mark Lee Hunter & the holy grail

pexels-photo
Een duurzaam businessmodel voor onderzoeksjournalistiek is the holy grail waarnaar velen op zoek zijn. Mark Lee Hunter ontdekte dat er perfect geld te verdienen valt met ons vak — búiten de gevestigde media. Zaterdagmiddag wijdt hij er een sessie aan.
Samen met collega’s van business school Insead onderzocht Hunter de recente successen van  stakeholder media: journalistiek door actiegroepen en zelfstandige journalisten voor mensen met één gezamenlijk ideaal. Wat kunnen de ‘oude’ media hiervan leren? En hoe kunnen onafhankelijke journalisten deze interessante markt aanboren?
Mark Lee Hunter is medeoprichter van The Stakeholder Media Project en co-auteur van Power Is Everywhere: How stakeholder-driven media are capturing a future in the news industry, and how they can build your future. Dit boek zal komende winter als gratis download beschikbaar zal komen, maar Hunter vertelt in deze sessie al uitgebreid over zijn bevindingen.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk