Conferentie, vvoj2016

Mark Lee Hunter & the holy grail

pexels-photo
Een duurzaam businessmodel voor onderzoeksjournalistiek is the holy grail waarnaar velen op zoek zijn. Mark Lee Hunter ontdekte dat er perfect geld te verdienen valt met ons vak — búiten de gevestigde media. Zaterdagmiddag wijdt hij er een sessie aan.
Samen met collega’s van business school Insead onderzocht Hunter de recente successen van  stakeholder media: journalistiek door actiegroepen en zelfstandige journalisten voor mensen met één gezamenlijk ideaal. Wat kunnen de ‘oude’ media hiervan leren? En hoe kunnen onafhankelijke journalisten deze interessante markt aanboren?
Mark Lee Hunter is medeoprichter van The Stakeholder Media Project en co-auteur van Power Is Everywhere: How stakeholder-driven media are capturing a future in the news industry, and how they can build your future. Dit boek zal komende winter als gratis download beschikbaar zal komen, maar Hunter vertelt in deze sessie al uitgebreid over zijn bevindingen.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk