Nieuws

Coöperatievoordeel voor VVOJ-leden

cooperatie

De Coöperatie en de VVOJ hebben een associate membership afspraak gemaakt. Dit betekent dat leden van de VVOJ gebruik kunnen maken van een aantal voorzieningen van De Cooperatie zonder direct lid te zijn.

De Coöperatie is per 1 september van start gegaan en de leden kunnen nu gebruikmaken van de werkplekken en van het broodfonds van De Coöperatie.

De Coöperatie heeft werkplekken op een aantal locaties in het land, waar je een dagdeel of een langer gebruik van kunt maken. Het voordeel is dat daar ook andere freelance journalisten werken. De locaties zijn in Amsterdam (Westeinde), Instituut voor Beeld en Geluid (Hilversum, inclusief gebruik databank) en bij Versbeton in Rotterdam. Meerdere plekken volgen. Een dagdeel kost €10, een hele dag €20, bij meerdere dagen geldt een aangepast tarief. Meer informatie vind je hier.

Daarnaast heeft De Coöperatie een samenwerking met CommonEasy.nl. Dat is een collectief vangnet waar journalisten elkaar onderling opvangen in geval van arbeidsongeschiktheid. Lidmaatschap is €5 per maand (met korting) en inleg is afhankelijk van de gewenste dekking. Voor een dekking van €2.000 per maand voor 2 jaar leg je €100 in maar dat geld blijft van jou. de verwachting is dat je ongeveer €20 per maand aan uitbetaling kwijt bent. Dat betekent dat je voor €300 per jaar een goede eerste dekking hebt, zeer de moeite waard.

Hier kun je je als VVOJ-lid kosteloos aanmelden als associate member van De Coöperatie om gebruik te maken van deze voorzieningen.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk