Cafe, Nieuws, Uncategorized

Tegels lichten in de sportwereld met Hajo Seppelt

Bron: https://dezwijger.nl/programma/tegels-lichten-in-de-sportwereld/
De VVOJ en De Coöperatie presenteren: Tegels lichten in de sportwereld. Een avond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Over onderzoeksjournalistiek naar doping, corruptie en andere onsportieve praktijken. Donderdag 20 oktober, reserveer nu!

Onderzoeksjournalistiek en de sportwereld leken lange tijd onverenigbaar. Sportjournalisten zijn voor alles liefhebbers, die de sport willen vieren, toch? Maar dopingschandalen, matchfixing en corruptie maakten dat ook sportjournalisten tegels gingen lichten. En sinds juni 2016 is er zelfs een gespecialiseerde klokkenluiderssite: Sportsleaks.

Samen met de nieuwe freelancersorganisatie De Coöperatie wijdt de VVOJ een avond aan deze nog jonge tak van de onderzoeksjournalistiek. Met:

• Hajo Seppelt, initiatiefnemer van Sportsleaks en één van de weinige onderzoeksjournalisten in de wereld die zich helemaal hebben toegelegd op de sportwereld.

Marco Knippen (Noordhollands Dagblad), Sportjournalist van het Jaar en vanuit Nederland betrokken bij Sportsleaks;• Mark Misérus (de Volkskrant), maakte naam met onthullingen over doping in het wielrennen en de corruptie bij de Fifa;

Trouwens, voor wie van de lead boven dit bericht een déjà vu krijgt, dat kan kloppen: de avond stond eerder gepland voor 6 juli, maar moest het toen afleggen tegen de halve finale EK Voetbal. Nu dus in de rebound!

Datum en tijd: donderdag 20 oktober, 20:00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, kleine zaal
Toegang: gratis
Reserveer een plek via de website van Pakhuis de Zwijger

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk