Nieuws, VVOJ Jongeren, Woo

VVOJ jongerendag met Local Focus

vvoj-jongerendag-contrast_600

Hoe bedenk je een onderzoeksverhaal? Hoe zet je je research op? Wat zijn de nieuwste onderzoekstechnieken? Het komt allemaal aan bod op de alweer zevende VVOJ jongerendag.

Omdat veel jonge journalisten dromen van een carrière in de onderzoeksjournalistiek, organiseert de (VVOJ) speciale trainingsdagen voor jonge (aankomende) collega’s.  Op zaterdag 8 oktober is er weer één, in VondelCS in Amsterdam.

LocalFocus
Deze dag organiseren we samen met LocalFocus, de datajournalistieke nieuwsdienst die werkt voor NRC, NU.nl, Nieuwsuur en vele andere landelijke media.

Doelgroep en programma
De VVOJ Jongerendag is speciaal bedoeld door studenten journalistiek en pas afgestudeerde journalisten, in de leeftijdscategorie tot 30 jaar. In het programma komen achtereenvolgens langs:

Na de laatste workshop volgt een borrel en daarna sluiten we de dag af met een diner bij Vondelpark3, het café-restaurant van VondelCS.

Prijs
De dag kost €37,50, inclusief lunch, borrel en diner.

Tijden
9.30: inloop
10.00: Roger Vleugels (WOB)
12.00: Lunchprogramma
13:00: Karel van den Berg (ideeën bedenken)
15.00: Freek Staps (interviewen voor onderzoeksjournalisten)
18:00: Jelle Kamsma (onderzoek in de praktijk en starten met data)
19:00: Borrel en aansluitend diner.

Aanmelden

Ben je student journalistiek, of beginnende journalist, en niet ouder van 30? Meld je dan aan met een e-mail naar het VVOJ-bureau. Zet ‘Jongerendag’ in de onderwerpregel en vermeld je naam, leeftijd, opleiding en eventuele ervaring.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, VVOJ-leden krijgen voorrang. Studentleden betalen slechts €25 euro contributie per jaar. Hier kun je opgeven als VVOJ-lid.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar. De middag wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk