Nieuws

Nerds zoeken journa’s

Nederlandslogo

Wat gebeurt er als je een groep journalisten en een groep hackers in één kamer zet? Dat wil De Coöperatie uitzoeken tijdens Het Nerderlands Festival.

Nerderlands is een nieuw festival voor de internationale tech scene, dat van 15 tot en met 21 augustus neerstrijkt op verschillende locaties in Amsterdam. De Coöperatie wil op donderdag 18 augustus twintig journalisten samen met twintig hackers aan het werk zetten. Doel: de visualisatie van een grote dataset.

Geïnteresseerde VVOJ-leden kunnen zich opgeven met een mailtje naar De Coöperatie.

Hier vind je meer informatie over het Nerderlands Festival.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk