Nieuws

Nerds zoeken journa’s

Nederlandslogo

Wat gebeurt er als je een groep journalisten en een groep hackers in één kamer zet? Dat wil De Coöperatie uitzoeken tijdens Het Nerderlands Festival.

Nerderlands is een nieuw festival voor de internationale tech scene, dat van 15 tot en met 21 augustus neerstrijkt op verschillende locaties in Amsterdam. De Coöperatie wil op donderdag 18 augustus twintig journalisten samen met twintig hackers aan het werk zetten. Doel: de visualisatie van een grote dataset.

Geïnteresseerde VVOJ-leden kunnen zich opgeven met een mailtje naar De Coöperatie.

Hier vind je meer informatie over het Nerderlands Festival.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk