Nieuws

Onderzoekjournalistiek versus EK Voetbal: 0-1

afgelast

*** UPDATE MAANDAG 4 JULI ***

De onderzoeksjournalistiek moet natuurlijk ook niet willen concurreren met het EK voetbal. En dan nog wel één van de halve finales. Omdat de belangstelling, hoogstwaarschijnlijk in verband met dat EK, zeer mager was, hebben we besloten de avond TEGELS LICHTEN IN DE SPORTWERELD te verplaatsen naar een datum na de zomerluwte, ver weg ook van het EK. Zodra we een nieuwe datum hebben, herstellen we dit evenement in ere!

 

*** Oorspronkelijk bericht ***

De VVOJ en De Coöperatie presenteren: Tegels lichten in de sportwereld. Een avond in Pakhuis de Zwijger over onderzoeksjournalistiek naar doping, corruptie en andere onsportieve praktijken.

Onderzoeksjournalistiek en de sportwereld leken lange tijd onverenigbaar. Sportjournalisten zijn voor alles liefhebbers, die de sport willen vieren, toch? Maar dopingschandalen, matchfixing en corruptie maakten dat ook sportjournalisten tegels gingen lichten. En nu is er zelfs een gespecialiseerde klokkenluiderssite: Sportsleaks.

De VVOJ en de nieuwe freelancersorganisatie De Coöperatie wijden op woensdag 6 juli in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een avond aan deze nog jonge tak van de onderzoeksjournalistiek. Met in elk geval:

Marco Knippen• Marco Knippen (Noordhollands Dagblad), Sportjournalist van het Jaar en vanuit Nederland betrokken bij Sportsleaks;

 

image002• Mark Misérus (de Volkskrant), maakte naam met onthullingen over doping in het wielrennen en de corruptie bij de Fifa

 

Fardau-Wagenaar• Fardau Wagenaar (Tubantia), legde de financiële puinhopen bij FC Twente bloot.

 

Woensdag 6 juli, 20:00 uur
Pakhuis de Zwijger, grote zaal
Toegang gratis

Reserveer een plek via de website van Pakhuis de Zwijger

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk