Nieuws

Onderzoekjournalistiek versus EK Voetbal: 0-1

afgelast

*** UPDATE MAANDAG 4 JULI ***

De onderzoeksjournalistiek moet natuurlijk ook niet willen concurreren met het EK voetbal. En dan nog wel één van de halve finales. Omdat de belangstelling, hoogstwaarschijnlijk in verband met dat EK, zeer mager was, hebben we besloten de avond TEGELS LICHTEN IN DE SPORTWERELD te verplaatsen naar een datum na de zomerluwte, ver weg ook van het EK. Zodra we een nieuwe datum hebben, herstellen we dit evenement in ere!

 

*** Oorspronkelijk bericht ***

De VVOJ en De Coöperatie presenteren: Tegels lichten in de sportwereld. Een avond in Pakhuis de Zwijger over onderzoeksjournalistiek naar doping, corruptie en andere onsportieve praktijken.

Onderzoeksjournalistiek en de sportwereld leken lange tijd onverenigbaar. Sportjournalisten zijn voor alles liefhebbers, die de sport willen vieren, toch? Maar dopingschandalen, matchfixing en corruptie maakten dat ook sportjournalisten tegels gingen lichten. En nu is er zelfs een gespecialiseerde klokkenluiderssite: Sportsleaks.

De VVOJ en de nieuwe freelancersorganisatie De Coöperatie wijden op woensdag 6 juli in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een avond aan deze nog jonge tak van de onderzoeksjournalistiek. Met in elk geval:

Marco Knippen• Marco Knippen (Noordhollands Dagblad), Sportjournalist van het Jaar en vanuit Nederland betrokken bij Sportsleaks;

 

image002• Mark Misérus (de Volkskrant), maakte naam met onthullingen over doping in het wielrennen en de corruptie bij de Fifa

 

Fardau-Wagenaar• Fardau Wagenaar (Tubantia), legde de financiële puinhopen bij FC Twente bloot.

 

Woensdag 6 juli, 20:00 uur
Pakhuis de Zwijger, grote zaal
Toegang gratis

Reserveer een plek via de website van Pakhuis de Zwijger

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk