Nieuws

Leren van Juan Velasco

Juan Velasco

Digital storytelling is in opmars. Nieuwe verhaal- en precentatietechnieken zijn nodig om enorme bakken data op een prettige manier te vertalen. Juan Velasco is een kei op dit gebied en nu kun je the ropes van hem leren. Met korting voor snelle beslissers.

Op 15 en 16 juni verzorgt Juan Velasco een tweedaagse training in Amsterdam, bij Graphic Hunters, over Information Graphics For Print And Online. Velasco is mede-0prichter van 5W Infographics en maakte naam als Director bij National Geographic Magazine, maar ook als Graphic Designer bij El Mundo en Graphic Art Director bij The New York Times.

Onderaan dit bericht vind je het programma van de twee dagen. De eerste drie VVOJ-leden die zich aanmelden, krijgen een korting van twintig procent op de cursusprijs. Je betaalt dan geen 499 maar 399 euro.

Aanmelden kan met een mailtje naar het VVOJ-stafbureau.

Hier lees je alvast een interview met Juan Velasco.

Training Information Graphics for Print and Online

Programma dag 1

  • Visuele storytelling in relatie met datavisualisaties en infographics
  • Visuele perceptie en het belang van visualisaties
  • Overzicht van verschillende grafische vormen (tabellen, grafieken, kaarten)
  • Infographic design (kleur, typografie, illustraties, hiërarchie)
  • Belangrijkste ontwerpregels

Programma dag 2

  • Creativiteit (inspiratie opdoen en ideeën bedenken)
  • Grafische vormen voor web en mobiel
  • Werken met en visualiseren van data in Excel
  • Creëren van interactieve visualisaties in Tableau (demonstratie en hands-on opdracht)
  • Creëren van kaarten en grafieken in Illustrator (demonstratie en hands-on opdracht)

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk