Nieuws

Achter de schermen van de Panama Papers

panamapapers

De VVOJ en De Coöperatie presenteren: De Panama Papers, het best bewaarde geheim van de onderzoeksjournalistiek. Een avond in Pakhuis de Zwijger over de vele voordelen van samenwerken over de grenzen heen.

Update: voor wie er niet bij kon zijn, er draaide een livestream mee, die nu te zien is op Vimeo.
Hier vind je ‘m.

Bijna vierhonderd journalisten uit 76 landen vraten zich samen in meer dan een jaar tijd door 2,6 terabyte aan data – 11,5 miljoen documenten. De Panama Papers beheersen nu al dagen het nieuws en er zitten nog meer onthullingen aan te komen. Hoe heeft het enorme internationale samenwerkingsverband van journalisten deze klus aangepakt?

De VVOJ en de nieuwe freelancersorganisatie De Coöperatie wijden op woensdag 13 april in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een avond aan het best bewaarde geheim van de onderzoeksjournalistiek. Met het Nederlandse onderzoeksteam waarin Trouw en het Financieele Dagblad samenwerken. Met Joop Bouma, de eerste Nederlandse journalist die toetrad tot het internationale consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ, ook wel bekend als The Scoop Machine. En met NOS-ombudsman en ICIJ-lid Margo Smit.

Woensdag 13 april
Pakhuis de Zwijger, grote zaal
Toegang gratis

Reserveer een plek via de website van Pakhuis de Zwijger

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk