Nieuws

Achter de schermen van de Panama Papers

panamapapers

De VVOJ en De Coöperatie presenteren: De Panama Papers, het best bewaarde geheim van de onderzoeksjournalistiek. Een avond in Pakhuis de Zwijger over de vele voordelen van samenwerken over de grenzen heen.

Update: voor wie er niet bij kon zijn, er draaide een livestream mee, die nu te zien is op Vimeo.
Hier vind je ‘m.

Bijna vierhonderd journalisten uit 76 landen vraten zich samen in meer dan een jaar tijd door 2,6 terabyte aan data – 11,5 miljoen documenten. De Panama Papers beheersen nu al dagen het nieuws en er zitten nog meer onthullingen aan te komen. Hoe heeft het enorme internationale samenwerkingsverband van journalisten deze klus aangepakt?

De VVOJ en de nieuwe freelancersorganisatie De Coöperatie wijden op woensdag 13 april in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een avond aan het best bewaarde geheim van de onderzoeksjournalistiek. Met het Nederlandse onderzoeksteam waarin Trouw en het Financieele Dagblad samenwerken. Met Joop Bouma, de eerste Nederlandse journalist die toetrad tot het internationale consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ, ook wel bekend als The Scoop Machine. En met NOS-ombudsman en ICIJ-lid Margo Smit.

Woensdag 13 april
Pakhuis de Zwijger, grote zaal
Toegang gratis

Reserveer een plek via de website van Pakhuis de Zwijger

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk