Nieuws

Vriendenkorting van de Narratieven

Screen Shot 2016-03-02 at 2.21.13 PM

Storytelling in a Digital Age. Dat is de titel die de Stichting Verhalende Journalistiek dit maal heeft gegeven aan jaarlijkse conferentie. VVOJ-leden die snel reageren, kunnen er voor een vriendenprijs naartoe.

Voor de conferentie, op 21 en 22 april in Amsterdam, is een bijzondere curator aangetrokken: Amy O’Leary, hoofdredacteur van de website UpWorthy, die een maandelijks bereik heeft van 10 miljoen, waarvan een derde buiten de VS.

Eerder werkte O’Leary onder meer bij de populaire radioshow This American Life. Ze is ook één van de auteurs van het Innovation report van The New York Times, dat in 2014 verscheen en waarin een nieuwe koers werd uitgezet voor de toekomst van de krant.

Online storytelling

O’Leary is gefascineerd in online bereik en bevindt zich in de voorhoede van de ontwikkelingen op het gebied van online storytelling. Als curator nodigde zij sprekers uit die haar inspireren. Dat zijn:

  • Julie Shapiro (executive producer Radiotopia)
  • Lam Thuy Vo (visual storyteller Wall Street Journal)
  • John Keefe (Senior Editor Data News bij de publieke radiozender WNYC)
  • Kat Chow (mede-oprichter van het bekroonde NPR Code Switch; een ‘social media rockstar’)
  • Edecio Martinez (visual editor Weather channel, ‘hij introduceerde storytelling en veranderde the Weather channel in een powerhouse’).

Amy O’Leary opent zelf de conferentie, in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam.

Meer informatie over het tweedaagse programma vind je hier.

Vriendenkorting

De eerste tien VVOJ-leden die zich via de VVOJ inschrijven voor de conferentie, krijgen dezelfde korting als de Vrienden van de Stichting Verhalende Journalistiek. Je betaalt dan 75 in plaats van 125 euro.

Aanmelden kan met een mailtje naar het VVOJ-stafbureau. Zet ‘Conferentie Verhalende Journalistiek’ in de onderwerpregel.

NB: Deze aanbieding is dus alleen voor VVOJ-leden. Maar als je nu toch al van plan was om lid te worden, dan is dit natuurlijk wel weer een  goede extra reden. Aanmelden als VVOJ-lid kan hier.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk