Nieuws

VVOJ naar Amsterdam

Het Van Deysselhuis, aan de Delairessestraat 125 in Amsterdam, waar de VVOJ een kantoor op de tweede verdieping heeft gehuurd.

De VVOJ is verhuisd. Ons nieuwe adres is De Lairessestraat 125 in Amsterdam.

In de stad waar de vereniging sinds 2002 statutair is gevestigd, hebben we nu ook een klein, maar fijn kantoor  gevonden, in het monumentale Van Deysselhuis in de Concertgebouwbuurt. 

Een dik decennium heeft de School voor Journalistiek (SvJ) van de Hogeschool Utrecht de VVOJ ondersteund met kantoorruimte en bijbehorende faciliteiten op het universiteitsentrum De Uithof. Maar begin januari is de SvJ verhuisd naar een ander gebouw, waar het ultieme flexwerken is doorgevoerd. En sindsdien woonden wij daar in gangkast nummer 20.

Met alle begrip voor de beweegredenen van de Hogeschool Utrecht hebben we toch moeten concluderen dat deze situatie voor een vereniging zoals de onze niet werkbaar is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar andere kantoorruimte, die we nu hebben gevonden bij de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV).

Journalistieke omgeving

Onder deze vereniging valt ook de beroeps- en belangenvereniging voor freelance journalisten FLA (Freelancers Associatie) en in het souterrain van het Van Deysselhuis zit het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Een behoorlijk journalistieke omgeving dus.

Met de SvJ overleggen we over een andere invulling van de sponsorovereenkomst. Activiteiten zoals de Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek komen niet in de knel, daarvoor mogen we vooralsnog gewoon ruimtes van de HU blijven gebruiken.

Schermafbeelding 2016-03-30 om 22.36.52

De nieuwe adresgegevens nog even voluit:

VVOJ
De Lairessestraat 125
1075 HH Amsterdam

Het telefoonnummer blijft voorlopig 088-4813011.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk