Nieuws

VVOJ naar Amsterdam

Het Van Deysselhuis, aan de Delairessestraat 125 in Amsterdam, waar de VVOJ een kantoor op de tweede verdieping heeft gehuurd.

De VVOJ is verhuisd. Ons nieuwe adres is De Lairessestraat 125 in Amsterdam.

In de stad waar de vereniging sinds 2002 statutair is gevestigd, hebben we nu ook een klein, maar fijn kantoor  gevonden, in het monumentale Van Deysselhuis in de Concertgebouwbuurt. 

Een dik decennium heeft de School voor Journalistiek (SvJ) van de Hogeschool Utrecht de VVOJ ondersteund met kantoorruimte en bijbehorende faciliteiten op het universiteitsentrum De Uithof. Maar begin januari is de SvJ verhuisd naar een ander gebouw, waar het ultieme flexwerken is doorgevoerd. En sindsdien woonden wij daar in gangkast nummer 20.

Met alle begrip voor de beweegredenen van de Hogeschool Utrecht hebben we toch moeten concluderen dat deze situatie voor een vereniging zoals de onze niet werkbaar is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar andere kantoorruimte, die we nu hebben gevonden bij de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV).

Journalistieke omgeving

Onder deze vereniging valt ook de beroeps- en belangenvereniging voor freelance journalisten FLA (Freelancers Associatie) en in het souterrain van het Van Deysselhuis zit het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Een behoorlijk journalistieke omgeving dus.

Met de SvJ overleggen we over een andere invulling van de sponsorovereenkomst. Activiteiten zoals de Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek komen niet in de knel, daarvoor mogen we vooralsnog gewoon ruimtes van de HU blijven gebruiken.

Schermafbeelding 2016-03-30 om 22.36.52

De nieuwe adresgegevens nog even voluit:

VVOJ
De Lairessestraat 125
1075 HH Amsterdam

Het telefoonnummer blijft voorlopig 088-4813011.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk