Nieuws

Ontmoet Carl Bernstein bij College Tour

bernstein2 (1)

Carl Bernstein is op 14 april te gast in College Tour. Normaal kunnen alleen studenten de opnamen voor dit programma bijwonen, maar de NTR reserveert nu ook plaatsen voor VVOJ-leden.

Nog steeds is Carl Bernstein vóór alles de man die samen met Bob Woodward het Watergateschandaal blootlegde. Maar de inmiddels alweer 72-jarige Pulitzerprijswinnaar is nog steeds actief als journalist. In College Tour zal het bijvoorbeeld ongetwijfeld ook gaan over A Woman in Charge, The Life of Hillary Rodham Clinton, Bernsteins laatste boek, dat lang de bestsellerlijsten domineerde.

De opnamen van deze jubileumaflevering (de honderste) van College Tour, zijn in Theater Carré in Amsterdam, donderdag 14 april om 12:00 uur. Doorgaans staan in het programma de vragen van studenten centraal, maar deze keer nodigt de NTR dus ook nadrukkelijk (onderzoek)journalisten uit die lid zijn van de VVOJ.

Wil je de opnamen bijwonen? Meld je dan aan met een mailtje naar collegetour@vvoj.org.
Wij zorgen er dan voor dat je op de gastenlijst wordt geplaatst.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk