Nieuws

LexisNexis via de huisbaas

Schermafbeelding 2016-03-30 om 23.18.30

Onze nieuwe huisbaas, de Vereniging van Schrijvers en Vertalers, verwelkomt ons in het Van Deysselhuis met een aardige geste: VVOJ-leden kunnen via de VSenV met korting toegang krijgen tot het online archief van LexisNexis.

Hieronder het bericht hierover van VSenV-directeur Jan Hilbers:

LexisNexis is een onmisbare bron voor veel freelance journalisten. Het online Nederlandstalige nieuwsarchief van LexisNexis biedt aan alle freelance leden van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV) voordelig toegang tot bijna alle Nederlandstalige artikelen van nationale en regionale kranten, tijdschriften en nieuwssites van de afgelopen 30 jaar. Dagelijks zijn nieuwe actuele artikelen beschikbaar uit alle publicaties.

Om te vieren dat de VVOJ vanaf april zijn intrek neemt in het Van Deysselhuis aan De Lairessestraat 125 te Amsterdam bij de VSenV staat deze aanbieding ook open voor freelance leden van de VVOJ.

Voordelig toegang

De VVOJ biedt haar freelance leden (via de VSenV/FreeLancers Associatie) van 1 april tot 31 december 2016 voor € 49,50 toegang tot het archief (omgerekend is dat € 5,50 per maand). Het betreft een pilot tussen LexisNexis, de NVJ en de VSenV/FLA.

Het is de intentie van LexisNexis, de NVJ en de VSenV/FLA om de samenwerking ook in de toekomst voort te zetten.

Aanmelden

Freelancers, die lid zijn van de VVOJ en die gebruik willen maken van bovenstaand aanbod kunnen een email sturen naar bureau@vsenv.nl. Na verificatie van je lidmaatschap ontvang je informatie over de inlog- en aanmeldprocedure via de website van de FreeLancers Associatie (de journalistieke afdeling van de VSenV).

Om toegang te krijgen tot LexisNexis moet je eerst inloggen op de website van de FreeLancers Associatie. Vervolgens klik je op LexisNexis en kun je je abonneren op de dienst. Na ontvangst van de betaling via iDEAL wordt je account geactiveerd.

 

 

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk