Nieuws

Ding mee naar een Loep!

VVOJ-Loep-150px

De Loep is het jaarlijkse eerbetoon van de VVOJ aan het beste werk in de Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek. Voordrachten voor de Loep 2016 kunnen vanaf nu weer worden ingestuurd.

De Loep wordt toegekend aan makers van producties die door opzet, aanpak en uitwerking tot voorbeeld strekken. Bijdragen maken ook een kans opgenomen te worden in het VVOJ jaarboek.

Foto Nina Slagmolen
Loep 2015: juryvoorzitter Marc Chavannes reikt de prijs in de categorie Audiovisueel uit aan Jet Schouten en Linda Stoltenberg voor hun reportage ‘Mandarijnennetje als implantaat’.     Foto Nina Slagmolen

De Loep wordt toegekend in drie categorieën: voor de publicatievormen tekstueel, audiovisueel en digitaal. Verder reiken we aan jong talent (t/m 30 jaar) de VVOJ Aanmoedigingsprijs uit.

Om voor de prijs in aanmerking te komen moet het werk zijn gepubliceerd of uitgezonden tussen 1 april 2015 en 31 maart 2016.

Loepje

De termijn voor voordrachten sluit vrijdagavond 15 april om middernacht. Je mag natuurlijk ook eigen werk voordragen 🙂

Het voordrachtformulier vind je hier

Hier staat het regelement.

Lees hier meer over de genomineerden en prijswinnaars in 2015.

 

 

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk