Nieuws

Trainingsdag lokale/regionale onderzoeksjournalistiek

LROJ16 uitgelichte afbeelding_Page_1

Zaterdag 16 april is-ie er weer: de Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek van de VVOJ. Speciaal bedoeld voor het leger journalisten dat, al dan niet als vrijwilliger, helpt de lokale democratie te bewaken door in hun eigen woonplaats of regio tegels te lichten. Thema dit jaar: met je neus op de feiten.

Meningen lijken soms de media te overheersen. Maar goede journalistiek heeft vóór alles feiten nodig. En feiten vind je door te onderzoeken, te controleren, te confronteren en te rapporteren.

Ook dit jaar biedt de VVOJ een uitgebreid trainingsprogramma om dit belangrijke werk goed te doen. Kom naar de VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2016, 16 april op de Uithof in Utrecht.

Praktische informatie en inschrijven

  • Zaterdag 16 april 2016
  • Inloop vanaf 9:00 uur, aanvang programma 9:30 uur
  • Hogeschool Utrecht, Faculteit Educatie, Padualaan 97, Uithof Utrecht
  • Prijs: € 30, incl. koffie/thee, lunch en afsluitende borrel om 17:00 uur

LoepjeDeelname staat open voor iedereen die werkt bij of voor lokale en regionale media. Dus ook vrijwilligers. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Het aanmeldformulier vind je hier

Eerst meer lezen over het programma, de sprekers en de trainers? Dat kan hier.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk