Nieuws

Trainingsdag lokale/regionale onderzoeksjournalistiek

LROJ16 uitgelichte afbeelding_Page_1

Zaterdag 16 april is-ie er weer: de Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek van de VVOJ. Speciaal bedoeld voor het leger journalisten dat, al dan niet als vrijwilliger, helpt de lokale democratie te bewaken door in hun eigen woonplaats of regio tegels te lichten. Thema dit jaar: met je neus op de feiten.

Meningen lijken soms de media te overheersen. Maar goede journalistiek heeft vóór alles feiten nodig. En feiten vind je door te onderzoeken, te controleren, te confronteren en te rapporteren.

Ook dit jaar biedt de VVOJ een uitgebreid trainingsprogramma om dit belangrijke werk goed te doen. Kom naar de VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2016, 16 april op de Uithof in Utrecht.

Praktische informatie en inschrijven

  • Zaterdag 16 april 2016
  • Inloop vanaf 9:00 uur, aanvang programma 9:30 uur
  • Hogeschool Utrecht, Faculteit Educatie, Padualaan 97, Uithof Utrecht
  • Prijs: € 30, incl. koffie/thee, lunch en afsluitende borrel om 17:00 uur

LoepjeDeelname staat open voor iedereen die werkt bij of voor lokale en regionale media. Dus ook vrijwilligers. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Het aanmeldformulier vind je hier

Eerst meer lezen over het programma, de sprekers en de trainers? Dat kan hier.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk