Conferentie, Nieuws, vvoj2015

#VVOJ15 Kassim Mohamed vervangt Anas Aremeyaw Anas

vice-meets-anas-aremeyaw-anas-1432325939

Morgen barst de dertiende VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek los. En met nog maar één dag te gaan, buitelen de ontwikkelingen over elkaar heen. 

Een bizarre is dat keynote spreker Anas Arameyaw Anas de komende week zijn land niet uit mag. Justitie in Ghana heeft hem dit opgelegd een dag voordat hij op het vliegtuig naar Schiphol zou stappen.
Anas baalt en wij natuurlijk ook. We proberen zaterdag via Skype contact te krijgen, zodat Anas toch nog een bijdrage kan leveren aan de sessie ‘Afrikaans versus Europees perspectief’ van het Legebeke Legaat.
Het goede nieuws is dan weer dat Anas’ Keniase collega Kassim Mohamed heeft toegezegd Anas te vervangen als keynotespreker. Bij de Global Conference in Lillehammer, begin oktober, was Mohamed een van de genomineerden voor de Global Shining Light Award 2015, met de documentaire ‘Call the Exectutioner‘. Hij is zaterdag tevens een van de sprekers in de sessie van het Legebeke Legaat.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk