vvoj2015

Tips & Trucs

bron: Flickr.com

Er is den Den Haag veel te leren, bijvoorbeeld hoe je aan data komt, of hoe je van je data een mooi verhaal maakt. Maar er zijn nog veel meer tips en trucs te leren! Hier een overzicht van het aanbod.

Dimitri TokmetzisLeren van hackers

‘Ik ga leren hacken. Wie doet er mee?’ Deze oproep deed datajournalist en Loepgenomineerde Dimitri Tokmetzis in augustus op De Correspondent. Op de conferentie komt hij vertellen wat journalisten kunnen leren van hackers.

Jago KosoloskyJago’s toolkit

Wie Jago Kosolosky op Twitter volgt, draagt via zijn telefoon vanzelf een toolkit journalistiek met zich mee. Kosolosky stuurt meerdere keren per dag onderzoekstips, tools & tricks de wereld in. In een workshop voor de VVOJ-conferentie zet de Vlaamse onderzoeksjournalist ze allemaal nog eens op een rij.

Rina TsubakiBronnenverificatie

Rina Tsubaki is manager van het Verification Handbook en het Emergency Journalism-project bij het European Journalism Centre. Op de conferentie geeft ze theorie en praktijktips over hoe je om moet gaan met user generated content tijdens brekend nieuws. Deze sessie is in het Engels.

Yolanda van der Graaf en Joost Zaat – Wetenschappers op waarde schatten

Hoe vind je die ene nieuwswaardige boom in het woud van wetenschappelijke publicaties? Alles lezen was al geen optie, maar hoeft ook niet meer. Het stroomschema van Yolanda van der Graaf en Joost Zaat, adjunct-hoofdredacteuren van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, maakt het mogelijk snel kaf van koren te scheiden. Leer ermee werken in deze workshop.

Gerard Smit en Renée van der NatInfographic Clinic

Wil je weten wat voor een visualisatie het best past bij je (voorgenomen) onderzoeksverhaal? Kom dan langs bij de Infographic Clinic. Hier geven Reneé van der Nat en Gerard Smit advies over het type visualisatie dat je kunt gebruiken en de tools die je daarvoor kunt inzetten. Ze doen dat op basis van hun onderzoek naar de productie en waardering van infographics in het nieuws.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk