vvoj2015

Verhalen vertellen op de conferentie

Anker_Grossvater_erzählt_eine_Geschichte_1884

Een belangrijk onderdeel van journalistiek is het overbrengen van het verhaal. Maar hoe doe je dat? Volg (één van) deze drie conferentiesessies.

David DonaldHet verhaal achter de data

David Donald is al jaren één van de ankers van de VVOJ Conferentie. Dit jaar komt hij naar Den Haag met een compleet stappenplan om van een berg geanalyseerde data een goed verhaal te maken. Hij gaat uiteraard in op invalshoeken en verhaallijnen.

Luuk Sengers & Evert de VosHet tweede verhaal

Achter het obligate, door voorlichters voorbereide verhaal, heeft een geïnterviewde vaak nog een verhaal te vertellen: het verhaal van de waarheid. Hoe haal je dit tweede verhaal naar boven? Je leert het van datajournalist Luuk Sengers en Evert de Vos, redactiechef bij De Groene Amsterdammer.

Tim VerheydenHow to story

Storytelling is méér dan mooie beelden in de juiste volgorde plaatsen. Tim Verheyden was het gezicht van Koppen totdat hij dit jaar overstapte naar Het Journaal, als chef storytelling. Hij is ook één van de auteurs van het boek How To Story. Hij geeft op de conferentie een workshop over de ingrediënten van het beeldverhaal.

Voor het vertellen van een dataverhaal, heb je ook data nodig. Hier kun je een overzicht vinden van wat er op de conferentie allemaal te doen is rondom data. 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk