vvoj2015

It’s all about the money!

Dinero-billetes-y-monedas-euro

Journalisten werken niet gratis. Toch kan het moeilijk zijn om aan de benodigde euro’s te komen voor een project. Ook hier gaat het op de conferentie over.

Een van de keynote’s tijdens de opening van de conferentie gaat over geld verdienen. Teun Gautier heeft onderzoek gedaan naar nieuwe verdienmodellen voor kwaliteitsjournalistiek, in opdracht van Adessium Foundation. Hij stelt dat onderzoeksjournalisten niet op non-profitbasis moeten werken. Na de lunch geeft hij nog een sessie over nieuwe manieren om onderzoeksjournalistiek te financieren, samen met o.a. Eric Smit van Follow the Money.

Eric Karstens van het European Journalism Centre (EJC) weet precies hoe  je een effectieve aanvraag voor een werkbeurs opstelt. In deze praktische sessie leer je hoe jij dat moet doen, door te kijken naar de goede en slechte voorbeelden die Karstens geeft.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk