vvoj2015

Data, data en nog eens data

3835146379_a8cc18c6f8_z

Een conferentie van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten is niet compleet zonder trainingen over Data. Hier een overzicht van het aanbod. 

Paul BlickleDatavisualisatie

Paul Blickle, dataviz en specialist infographics bij Zeit Online geeft een workshop waarin je samen met andere deelnemers in een datateam een concept ontwikkelt voor interactieve visualisaties. Zo leer je om het juiste visuele format te vinden voor de verzamelde en opgepoetste data.

Crina Boros

Datajournalist Crina Boros is hét gezicht van de data op de conferentie. Ze geeft meerdere sessies. My First Excel, dat is the place to be als je een basistraining Excel voor datajournalistiek zoekt.  Ben je wat meer ervaren in het gebruik van Excel dan is de sessie op zaterdag misschien iets voor jou.

Van Crina kun je meer leren dan alleen werken met Excel. Zo geeft ze een hands-on training over scraping. Ze neemt je stap voor stap mee door het hele scrapingproces. (Let op: eigen Windowslaptop met administratorrechten is nodig, deze training is niet geschikt voor Macs!)

Samen met David Donald laat Crina in een praktische training zien hoe je werk moet gaan als je nog geen data hebt: bouw je eigen database!

En wat te doen als je de data hebt? Dan moet je er een verhaal van maken. Daar zijn ook sessies over, onder andere met David Donald.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk