vvoj2015

De keynotesprekers van de conferentie

gautier

De conferentie in Den Haag begint met drie keynotes. Lees hier waar die over gaan en wat de keynotespeakers tijdens de conferentie nog meer doen.

Cathrine Gyldensted

Eerder dit jaar verscheen van haar From Mirrors to Movers, Five Elements of Positive Psychology in Constructive Journalism.

Journalists believe that they mirror the world. However, this book argues that journalism move the world. But, in which direction are they moving it? This book introduces the innovation of journalism through behavioral sciences like positive psychology, moral psychology and prospective psychology.

Gyldensted bespreekt in haar keynote wat onderzoeksjournalisten met constructieve journalistiek kunnen. Later op de vrijdag gaat ze daar in een discussie nog verder op in.

Teun Gautier

Gautier (foto boven dit stuk) heeft onderzoek gedaan naar nieuwe verdienmodellen voor kwaliteitsjournalistiek, in opdracht van Adessium Foundation. Hij stelt in zijn keynote dat onderzoeksjournalisten niet op non-profitbasis moeten werken. Na de lunch geeft hij nog een sessie over nieuwe manieren om onderzoeksjournalistiek te financieren, samen met o.a. Eric Smit van Follow the Money.

Anas Aremeyaw Anas

Anas Aremeyaw Anas uit Ghana doet undercover onderzoek naar corruptie en georganiseerde misdaad in West-Afrika. Hij geeft zijn visie op het migrantenvraagstuk. Ook het slotdebat gaat over dit vraagstuk, vanzelfspreken komt Anas ook hier aan het woord.

vice-meets-anas-aremeyaw-anas-1432325939

Still uit Vice meets Anas Aremeyaw Anas

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk