Nieuws, Programma en extra's

De Loep 2015

VVOJ-Loep-org-650x400 van Marek Bartko

Tijdens een feestelijk conferentiediner op 20 november wordt de jaarlijkse VVOJ-prijs voor onderzoeksjournalistiek uitgereikt, De Loep. Deze prijs is een eerbetoon aan het beste werk uit de Vlaamse en Nederlandse onderzoeksjournalistiek.

De Loep wordt toegekend in de categorieën Audiovisueel, Digitaal en Tekst. Aan jong talent (t/m 30 jaar) reikt de VVOJ de Aanmoedigingsprijs uit. In deze dertiende editie heeft de jury onder leiding van Marc Chavannes voor het eerst twee journalistieke producties genomineerd voor de categorie digitaal. Lees hier meer over alle genomineerden van 2015.

Het diner is tussen 19.00 en 23.00 uur in Madurodam, George Maduroplein 1, Den Haag. Het park staat die hele avond open voor de conferentiegangers. Madurodam is vanaf Den Haag CS bereikbaar met stadsbussen.

De genomineerden worden tot de conferentie één voor één gepresensteerd op deze website.

Genomineerd voor de aanmoedigingsprijs jong talent:
Dossier staatsgeheimen – Anoek Nuyens en Lynn Berger (De Correspondent)
Vissen naar subsidie – Anne de Blok (Follow the Money) en Frederick Mansell (Brandpunt)

Audiovisueel:
En mandarijnennetje in je bekkenbodem – Jet Schouten en Linda Stoltenberg (Radar)

Tekst:
eBay voor drugs – Sybren Kooistra en Jeroen Trommelen (de Volkskrant)
Giftig werk – Serge Sekhuis en Bram van der Heijden (Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad)
Luxleaks – Martijn Roessingh, Jan Kleinnijenhuis en Han Koch (Trouw), Lars Bové (De Tijd) Kristof Clerix voor (MO*magazine)

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk