Conferentie, Programma en extra's

Databootcamp

Zelf aan de slag met actuele datajournalistiek

Het databootcamp, dat traditioneel voor­afgaat aan de VVOJ Conferentie, krijgt dit jaar een nieuwe opzet. Het wordt een work­shop datajournalistiek, waarin de deelne­mers aan de slag gaan met actuele data over Nederlandse en Vlaamse grotestads­problemen, zoals segregatie en fijnstof. De trainers, Crina Boros, David Donald, Paul Blickle en Luuk Sengers, zijn gepokt en gemazeld in Excel, Access, SQL, statistiek en datavisua­lisatie. Zij hebben de data vooraf bekeken en helpen de deelnemers zoeken naar in­teressante ontwikkelingen, verbanden en invalshoeken. Aan het einde van de dag heb je basismateriaal verzameld voor ten minste één origineel journalistiek verhaal.

De workshop is bedoeld voor journalisten die al enige ervaring hebben met data-analyse. Het is ook een uitgelezen kans om vaardigheden in het gebruik van Access of SQL aan te leren of af te stoffen. Neem je eigen laptop mee!

Datadag, do 19 nov, 9 – 17 uur, Nationaal Archief. Kosten: VVOJ-leden €32,50, niet-leden €65. Alleen te boeken in combinatie met deelname aan de conferentie. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers, dus geef je snel op.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk