Nieuws

Masterclass Paul Radu (OCCRP)

Buitenkans voor wie donderdag 29 oktober nog een paar uur over heeft: de Roemeense onderzoeksjournalist Paul Radu geeft van 11 tot 13 uur op de Hogeschool Utrecht een masterclass over data- en onderzoeksjournalistiek. Gratis, maar vol=vol.

Radu is medeoprichter van het Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), een samenwerkingsverband van media en individuele onderzoeksjournalisten door heel Oost-Europa en Centraal-Azië. OCCRP maakte naam met onderzoeken naar corrupte politici, seksslavernij, mensensmokkel en witwasserij.

Begin deze maand werd een OCCRP-productie nog bekroond met een een Global Shining Light Award tijdens de Global Investigative Journalism Conference in het Noorse Lillehammer. Ook sleepte het team The Special Award binnen bij de European Press Prize 2015.

In de masterclass zal Paul Radu uitgebreid ingaan op  onderzoekstools die hij heeft ontwikkeld. Zoals het Investigative Dashboard  en de Visual Investigative Scenarios.

Er zijn 30 plekken beschikbaar en studenten van de School voor Journalistiek zijn ook welkom. Snel aanmelden is dus handig!

Masterclass Paul Radu
Locatie: HU Faculteit Communicatie en Journalistiek, Uithof/Utrecht
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Aanmelden:  stafbureau@vvoj.org

Op woensdag 28 oktober is Radu te gast bij De Balie in Amsterdam, voor de Vrijheidslezing.

De foto is genomen in 2014 op de Investigathon in Londen.  Op deze bijeenkomst werden meer dan 100 Britse journalisten bijgespijkerd door de OCCRP en Google Ideas over onderzoekstechnieken naar witwaspraktijken.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk