Nieuws

Met voorrang naar News Impact Summit

De NYT is nog niet zo digitale tijden

Nieuwe formats en technologieën staan centraal op de alweer zevende editie van de News Impact Summit, op vrijdag 30 oktober in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Voordeel voor VVOJ-leden: je krijgt voorrang als je je aanmeldt via ons secretariaat.

De News Impact Summit  is een initiatief van het European Journalism Centre en Google News Labs. Het thema van deze editie is ‘Remixing Journalism Formats, Technology and Design’. Vragen die aan bod komen: hoe maak je in journalistieke producties optimaal gebruik van infographics? En hoe kunnen de nieuwste technologieën uit de datajournalistiek worden ingezet in nieuwsverwerking?

Op de sprekerslijst staan, onder veel anderen:

  • Tyson Evans van het Newsroom Strategy Team van The New York Times
  • Micah Gelman, hoofd Editorial Video bij The Washington Post
  • Ryan Mark, ‘maker of internets’ bij Vox Media.

Zeker zijn van een plaats? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar secretariaat@vvoj.org, met in de onderwerpregel ‘Aanmelding News Impact Summit’.

news impact

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk