Nieuws

Excursie naar bolwerken van vrede en recht

allerlei vlaggen

Altijd al eens binnen willen kijken bij het Internationaal Strafhof of bij Europol in Den Haag? Deelnemers aan de VVOJ conferentie Onderzoeksjournalistiek 2015 krijgen die kans op donderdag 19 november, de dag vóór het congres. Ook de Nobelprijswinnende organisatie OPCW (Organization for the Prohibition of Chemical Weapons) opent die dag zijn deuren.

Congresgangers kunnen zo in informele sfeer kennis maken met drie instellingen die bijdragen aan de faam van Den Haag als stad van vrede en recht. De organisaties zullen laten zien wat zij onderzoeksjournalisten te bieden hebben aan documenten, informatie en contacten. Vragen staat vrij en als de uitwisseling van informatie daar aanleiding toe geeft, geldt de Chatham House Rule (informatie mag gebruikt worden, maar noch de bron noch de identiteit van de deelnemers aan het gesprek mogen genoemd worden).

Programma:

11.45              vertrek per bus vanaf NS Centraal Station Den Haag
(exacte locatie van de speciale bus wordt aan de deelnemers verstrekt)

12.00              aankomst bij Europol, security check

12.30              ontmoeting met medewerkers Europol

13.45              vertrek Europol, lopen naar OPCW

14.00              ontmoeting met medewerkers OPCW

15.30              vertrek per bus

16.00              ontvangst bij Internationaal Strafhof, introductie werkzaamheden, bezoek aan zittingszaal

17.30+/-        vertrek per bus naar NS Centraal Station Den Haag

Aanmelden kan hier, alleen in combinatie met de conferentie en uiterlijk tot 5 november. 

Dit vanwege een security check die de betrokken organisaties moeten doen. Na aanmelding zal de VVOJ vragen om volledige naam van de deelnemer zoals vermeld op paspoort of ID-kaart, en het nummer van het identiteitsdocument. LET OP: Deelnemers moeten hun paspoort of ID-kaart tijdens deze excursie bij zich te hebben.

vrede en recht

 

 

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk