Nieuws

Excursie naar bolwerken van vrede en recht

allerlei vlaggen

Altijd al eens binnen willen kijken bij het Internationaal Strafhof of bij Europol in Den Haag? Deelnemers aan de VVOJ conferentie Onderzoeksjournalistiek 2015 krijgen die kans op donderdag 19 november, de dag vóór het congres. Ook de Nobelprijswinnende organisatie OPCW (Organization for the Prohibition of Chemical Weapons) opent die dag zijn deuren.

Congresgangers kunnen zo in informele sfeer kennis maken met drie instellingen die bijdragen aan de faam van Den Haag als stad van vrede en recht. De organisaties zullen laten zien wat zij onderzoeksjournalisten te bieden hebben aan documenten, informatie en contacten. Vragen staat vrij en als de uitwisseling van informatie daar aanleiding toe geeft, geldt de Chatham House Rule (informatie mag gebruikt worden, maar noch de bron noch de identiteit van de deelnemers aan het gesprek mogen genoemd worden).

Programma:

11.45              vertrek per bus vanaf NS Centraal Station Den Haag
(exacte locatie van de speciale bus wordt aan de deelnemers verstrekt)

12.00              aankomst bij Europol, security check

12.30              ontmoeting met medewerkers Europol

13.45              vertrek Europol, lopen naar OPCW

14.00              ontmoeting met medewerkers OPCW

15.30              vertrek per bus

16.00              ontvangst bij Internationaal Strafhof, introductie werkzaamheden, bezoek aan zittingszaal

17.30+/-        vertrek per bus naar NS Centraal Station Den Haag

Aanmelden kan hier, alleen in combinatie met de conferentie en uiterlijk tot 5 november. 

Dit vanwege een security check die de betrokken organisaties moeten doen. Na aanmelding zal de VVOJ vragen om volledige naam van de deelnemer zoals vermeld op paspoort of ID-kaart, en het nummer van het identiteitsdocument. LET OP: Deelnemers moeten hun paspoort of ID-kaart tijdens deze excursie bij zich te hebben.

vrede en recht

 

 

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk