Cafe, Nieuws

19 oktober: Mediacafé over de journalist als activist

Waar houdt de journalist op en begint de activist? Is het problematisch als een journalist zich gedocumenteerd en transparant inzet voor een bepaalde zaak of onderwerp? Wat zijn de regels? Of is het een illusie te denken dat journalistiek in tijden van constructive journalism, stakeholder journalism en oplossingsgerichte journalistiek  slechts informerend is?

Deze vragen komen aan bod tijdens het Mediacafé van de VVOJ in samenwerking met deBuren, OneWorld en Fonds Pascal Decroos, op maandag 19 oktober. Moderator Nico Haasbroek (auteur, oud-hoofdredacteur NOS) gaat in gesprek met Lonneke van Genugten (OneWorld), Eric Smit (Follow The Money) en Orlando Verde (blogger, schrijft voor o.a. MO* en Kif Kif).

VVOJ Mediacafé: De journalist als activist
Wanneer: maandag 19 oktober
Waar: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC, Amsterdam
Tijd: aanvang 20:00 uur

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar. De middag wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk