Nieuws, VVOJ Jongeren, Woo

17 oktober: VVOJ Jongerendag samen met De Correspondent

jongerendag

Omdat veel jonge journalisten dromen van een carrière in de onderzoeksjournalistiek, organiseert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) in 2015 voor de zesde keer een speciale trainingsdag op 17 oktober, dit jaar in samenwerking met De Correspondent.

Doelgroep:
Studenten journalistiek en pas afgestudeerde journalisten tot 30 jaar.

Programma:
Karel van den Berg (Mediapraktijk), over creativiteit en het bedenken van ideeën.

Roger Vleugels (juridisch adviseur / Wob-specialist), Wob voor beginners.

Luuk Sengers (Story Based Inquiry), onderzoeksmethodiek.

Sanne Blauw (De Correspondent) onderzoeksjournalistiek in de praktijk.

Prijs:
Kosten voor de dag zijn 37,50, inclusief lunch en diner + consumputie.

Tijd:
17 oktober, 9:00-18:00 uur (programma), vanaf 19:00 uur diner bij de Ysbreker in Amsterdam.

Locatie:
Amsterdam

Aanmelden:
Journalisten tot 30 jaar kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar  vvojjongeren@gmail.com o.v.v. Naam + Leeftijd + opleiding en eventuele ervaring. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

VVOJ-leden krijgen voorrang. Het is mogelijk om nu nog lid (http://www.vvoj.org/formulieren/aanmeldingsformulier/) te worden.

 

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk