Nieuws

Leren van hackers

Wat kunnen journalisten leren van hackers? Datajournalist Dimitri Tokmetzis zoekt het de komende maanden uit en doet verslag van zijn bevindingen in een workshop op de VVOJ Conferentie.

‘Ik ga leren hacken. Wie doet er mee?’ Deze oproep doet datajournalist Dimitri Tokmetzis op Decorrespondent.nl. De komende drie maanden wil hij leren ‘hoe hacken werkt en wat hackers drijft’. En op de VVOJ Conferentie, 20 en 21 november in Den Haag, komt hij vertellen wat hem dat heeft opgeleverd.

Tokmetzis won twee jaar op rij de prijs voor de beste datajournalistiek van de Vereniging Online Journalisten Nederland. Hij is inmiddels een van de vaste namen in de line up van de VVOJ  Conferentie Onderzoeksjournalistiek.

Dit jaar geeft Tokmetzis een workshop over hoe je sociale netwerkanalyse kunt inzetten voor journalistiek onderzoek.

Overigens wil hij met zijn onderzoek niet stimuleren dat journalisten zelf gaan hacken. “Ik ben niet van plan om op mijn veertigste een nieuwe carrière te beginnen,” schrijft hij in zijn oproep op De Correspondent. “Laat staan een criminele. Wel wil ik graag meer leren over hoe computers en het internet werken. En hacken is de perfecte lesstof.”

Hou de VVOJ-site in de gaten voor meer nieuws over programma-onderdelen van de Conferentie en over key note speakers die op 2o en 21 november naar het Nationaal Archief in Den Haag komen. En vergeet niet tijdig te boeken. Tot en met 1 september kan dat nog met korting.

 

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk