Nieuws

Frank Westerman gastspreker Algemene Ledenvergadering

westerman_keukelaar

Hoe kom je in conflictgebieden aan je informatie? Mag je ervoor betalen? En mag je jezelf voordoen als iemand anders? Frank Westerman vertelt erover als gastspreker bij de Algemene Ledenvergadering op maandag 31 augustus.

De schrijver en journalist zal uitgebreid ingaan op de research voor zijn laatste boek, De Slag om Srebrenica.

Westerman vertrok in 1993 als jonge journalist naar de Balkan, om daar als correspondent van de Volkskrant verslag te doen van de oorlog. De val van Srebrenica maakte hij van dichtbij mee.

Om de enclave binnen te komen, deed hij zich voor als Zweedse hulpverlener. Geoorloofd, omdat het een oorlogssituatie was? En hoe ga je te midden van geweld en chaos om met je bronnen? Wie kun je vertrouwen? Maar ook: hoe kun je je bronnen waar nodig beschermen?

Twintig jaar na de val van Srebrenica keerde Westerman terug naar de voormalige enclave. Het laatste hoofdstuk van zijn boek gaat hierover. Dit reisverslag, De Naschok, is ook als een aparte longread, met foto’s en video, hier te vinden.

Toekomst VVOJ

Na het gastoptreden van Westerman moet er natuurlijk vergaderd worden. Om in 2015 nog enkele stevige stappen te kunnen zetten naar een inhoudelijk en financieel solide toekomst, heeft het bestuur  zijn ideeën voor de inhoudelijke koers van de vereniging op papier gezet. Verder staan een statutenwijziging en aangescherpte financiële voorstellen op de agenda en zullen de Jaarrekening en het Jaarverslag 2014 worden toegelicht.

De vergadering wordt gehouden in Rotterdam in de Leeszaal Rotterdam West. Inloop vanaf 18:30, Frank Westerman om 19 uur en daarna de ALV, die wordt afgesloten met een borrel.

Klik hier voor de agenda en de vergaderstukken.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk