Nieuws

Tanja van Bergen nieuwe directeur VVOJ

VVOJ-smoeltje

Journalist en docent journalistiek Tanja van Bergen wordt de nieuwe directeur van de VVOJ. Van Bergen start op 1 augustus en volgt Margo Smit op, die voor de NOS als ombudsman aan de slag gaat.

Van Bergen werkt al ruim dertig jaar in de journalistiek. Ooit begonnen als freelancer voor Taptoe doorliep zij bijna alle denkbare functies binnen de geschreven pers: van (politiek) verslaggever, columnist en chef reportage tot eindredacteur, en van regionale krant en maandblad tot Parool.nl. Sinds 2009 is ze tevens docent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, faculteit Communicatie en Journalistiek.

Opdracht

Van Bergen begint aan de functie van directeur met een duidelijke opdracht voor de VVOJ. “Juist nu, in de snel veranderende beroeps- en onderwijspraktijk, is het belangrijk aandacht te blijven vragen en mogelijkheden te scheppen voor onderzoekende journalistiek. De VVOJ hoort hierin een leidende rol te spelen.”

“Wat mij vooral aanspreekt in de functie is de combinatie van shorttrack en langebaanwedstrijd: het stafbureau efficiënt laten draaien, vrijwilligers faciliteren en begeleiden, de conferentie coördineren – maar óók de nieuwe koers van de vereniging helpen vormgeven en financiële ondersteuning daarvoor vinden, om zo de positie van de VVOJ als netwerkorganisatie, kenniscentrum en lobbyorganisatie verder te verstevigen.”

Samen met vertrouwde kracht Marga Froon en nieuwe stafmedewerker Petra van Asten vormt Van Bergen vanaf 1 augustus dus het VVOJ stafbureau. Het vertrouwde mailadres directeur@vvoj.org blijft bestaan, en kamer 03 B 140 in de HU FCJ blijft het hoofdkwartier van de staf.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk