Nieuws

Tanja van Bergen nieuwe directeur VVOJ

VVOJ-smoeltje

Journalist en docent journalistiek Tanja van Bergen wordt de nieuwe directeur van de VVOJ. Van Bergen start op 1 augustus en volgt Margo Smit op, die voor de NOS als ombudsman aan de slag gaat.

Van Bergen werkt al ruim dertig jaar in de journalistiek. Ooit begonnen als freelancer voor Taptoe doorliep zij bijna alle denkbare functies binnen de geschreven pers: van (politiek) verslaggever, columnist en chef reportage tot eindredacteur, en van regionale krant en maandblad tot Parool.nl. Sinds 2009 is ze tevens docent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, faculteit Communicatie en Journalistiek.

Opdracht

Van Bergen begint aan de functie van directeur met een duidelijke opdracht voor de VVOJ. “Juist nu, in de snel veranderende beroeps- en onderwijspraktijk, is het belangrijk aandacht te blijven vragen en mogelijkheden te scheppen voor onderzoekende journalistiek. De VVOJ hoort hierin een leidende rol te spelen.”

“Wat mij vooral aanspreekt in de functie is de combinatie van shorttrack en langebaanwedstrijd: het stafbureau efficiënt laten draaien, vrijwilligers faciliteren en begeleiden, de conferentie coördineren – maar óók de nieuwe koers van de vereniging helpen vormgeven en financiële ondersteuning daarvoor vinden, om zo de positie van de VVOJ als netwerkorganisatie, kenniscentrum en lobbyorganisatie verder te verstevigen.”

Samen met vertrouwde kracht Marga Froon en nieuwe stafmedewerker Petra van Asten vormt Van Bergen vanaf 1 augustus dus het VVOJ stafbureau. Het vertrouwde mailadres directeur@vvoj.org blijft bestaan, en kamer 03 B 140 in de HU FCJ blijft het hoofdkwartier van de staf.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk