Nieuws

Staf VVOJ uitgebreid

petra 3

Per 1 juli is Petra van Asten het nieuwe gezicht op het stafbureau van de VVOJ. Zij komt het bestuur en de directie ondersteunen in de contacten met de leden, het gebruik van de website en social media, de administratie en de inhoudelijke en logistieke organisatie van de vele VVOJ-activiteiten. Samen met Marga Froon (ledenadministratie, boekhouding en organisatie) vormt Van Asten de op de toekomst toegesneden ruggengraat van de vereniging.

Petra heeft een lange geschiedenis in de journalistiek. Als bureauredacteur en verslaggever bij de KRO (programma’s als OntbijtTV, Netwerk en Kruispunt) maakte ze verhalen van diverse lengte en uiteenlopende diepgang. Tijdens een verblijf in het buitenland werkte ze als correspondent en voor websites, maar boorde ze ook haar organisatorische capaciteiten aan bij onder meer het redden en runnen van een internationale school. Nu ze terug is in Nederland dragen al deze ervaringen bij aan petra 1het invullen van de afwisselende functie die de stafmedewerker van de VVOJ heeft: van het vullen van enveloppen en badges tot het uitnodigen en briefen van conferentiesprekers, een stafmedewerker moet inhoudelijk, journalistiek en organisatorisch veel kunnen. “Schaap met vijf poten”, “regelnicht pur sang”, het zijn termen die Petra gebruikt om haar enthousiasme voor de functie kracht bij te zetten.

Uitbreiding nodig

Met de toenemende interesse voor onderzoeksjournalistiek en de verenigingsactiviteiten in de afgelopen jaren namen de werkzaamheden voor de staf van de VVOJ dermate toe dat permanente overbelasting dreigde. Het bestuur van de VVOJ heeft dan ook besloten in elk geval voor zes maanden een aantal extra stafuren te willen financieren.Daarmee krijgt een nieuwe directeur meer tijd voor cruciale taken als fondsenwerving en lobbying.

Door een herverdeling van werkzaamheden en gelden hoeft de uitbreiding van de VVOJ-staf geen kapitalen te kosten. Zo zal Petra ook de taken van freelance webredacteur Rachel Levy overnemen. De VVOJ bedankt Rachel voor haar inzet voor de website sinds 2008, en verwelkomt Petra op het (dezer dagen warme!) stafbureau op de Hogeschool Utrecht. Wil je Petra bereiken, gebruik dan het mailadres stafbureau@vvoj.org. Petra zal in de komende periode ook enkele taken van Marga op zich nemen en ook bereikbaar zijn via secretariaat@vvoj.org.

Voortgang benoeming nieuwe directeur

Inmiddels is ook de zoektocht naar een nieuwe directeur in een beslissend stadium. Brieven zijn gelezen, CV’s vergeleken, uitnodigingen voor gesprekken gaan de deur uit, gesprekken worden gevoerd. Hopelijk kan de nieuwe directeur op 1 augustus aan de slag, waarna de vernieuwde staf van het VVOJ-bureau zich tijdens de Algemene Ledenvergadering van 31 augustus kan voorstellen.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk