Nieuws

Journalistieke zomertrainingen

Nog geen plannen deze zomer? Kies dan voor uit één van de vele trainingen, opleidingen en zomercursussen journalistiek aan een Europese hogeschool of universiteit. Zoals Multimedia Journalism: the Londen Experience (4-25 juli, Engeland),  Crossmedia production. Spreading a story the Multimedia way (12-17 juli, Estland) of Game/Play/Theory (27 juli – 21 augustus, Denemarken). En natuurlijk is er de onvolprezen Summer Conference van het Londense Center for Investigative Journalism. Kijk voor meer trainingen aan Europese universiteiten en hogescholen hier.

 

 

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk