Nieuws

Journalisten in actie tegen EU-regelgeving: al 140.000 handtekeningen

trade-secret-1024x651
Een groep Europese journalisten is een actie gestart tegen het ontwerp van de Europese regelgeving ter bescherming van bedrijfskennis. De richtlijn, waarvoor de bedrijfswereld een jarenlange lobby heeft gevoerd, is formeel  bedoeld om handelsgeheimen te beschermen. Maar, betogen de journalisten, in de praktijk betekent de richtlijn dat klokkenluiders en journalisten aangeklaagd kunnen worden wanneer zij interne bedrijfskwesties aanhangig maken.
In een open brief aan collega’s schrijft Edouard Perrin, de Franse verslaggever van Cash Investigation, wat de mogelijke gevolgen zouden zijn van deze richtlijn, mocht de Europese Commissie de richtlijn daadwerkelijk overnemen.
Volg de zaak op Twitter via  #tradesecrets 
Teken de petitie hier. In vier dagen gingen al ruim 140.000 mensen je voor.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk