Nieuws

Journalisten in actie tegen EU-regelgeving: al 140.000 handtekeningen

trade-secret-1024x651
Een groep Europese journalisten is een actie gestart tegen het ontwerp van de Europese regelgeving ter bescherming van bedrijfskennis. De richtlijn, waarvoor de bedrijfswereld een jarenlange lobby heeft gevoerd, is formeel  bedoeld om handelsgeheimen te beschermen. Maar, betogen de journalisten, in de praktijk betekent de richtlijn dat klokkenluiders en journalisten aangeklaagd kunnen worden wanneer zij interne bedrijfskwesties aanhangig maken.
In een open brief aan collega’s schrijft Edouard Perrin, de Franse verslaggever van Cash Investigation, wat de mogelijke gevolgen zouden zijn van deze richtlijn, mocht de Europese Commissie de richtlijn daadwerkelijk overnemen.
Volg de zaak op Twitter via  #tradesecrets 
Teken de petitie hier. In vier dagen gingen al ruim 140.000 mensen je voor.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk