Nieuws, VVOJ Jongeren

Waarom werd Mediapart een succes?

mediapart-logo-167191

Wat is het geheim van Mediapart, de Franse krant die als één van de eerste online publicaties haar lezers vanaf het begin liet voor alle content? Dat vroeg Andrea Wagemans, student aan de Universiteit van Amsterdam, zich af. Haar Masterscriptie over Mediapart is online te lezen. Economisch en sociaal kapitaal (een uitgebreide redactie, al vanaf het begin van het Franse blad), blijken instrumenteel te zijn in het succes van de journalistieke start-up. Andere elementen van het succes zijn de grote vrijheid die journalisten kregen om hun werk te doen, en de Amerikaanse stijl van het blad. Anders dan gebruikelijk in Frankrijk is Mediapart echt gericht op feitelijke journalistiek.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk